Toto Cutugno in Romania

Toto Cutugno in Romania

Cluj-Napoca, 13 martie 2016 - Sala Polivalenta

Focsani 11 octombrie 2015 Festivalului International al Viei si Vinului "Bachus 2015"

Targu Mures 24 mai 2015 - Zilele orasului

Bucuresti 27 februarie 2015 - Sala Palatului

Bucuresti 3 noiembrie 2013 - Sala Palatului

Bucuresti 29 februarie 2012 - Sala Palatului

Bucuresti 11 octombrie 2008 Bucureştenii au avut ocazia să îl vadă din nou pe Toto Cutugno. Artistul italian a susţinut un concert în parcul Plumbuita, din Capitală. Peste 3.000 de oameni au participat la spectacolul dedicat celor 131 de olimpici din sectorul 2 care au obtinut rezultate deosebite la concursurile nationale si internationale in ultimul an. Concertul lui Toto Cutugno a fost deschis de trupa Mandinga, iar intrarea a fost liberă.

Slatina 8 septembrie 2007 Toto a sustinut un concert extraordinar in cadrul festivalului "Slatina, dragostea mea", festival care s-a desfasurat in perioada 5-8 septembrie pe stadionul 1 mai din Slatina. Alaturi de el pe scena s-a aflat si fiul sau, Nico Cutugno. Toto a fost cazat in Bucuresti la hotelul Crowne Plaza, deoarece in Slatina nu exista un hotel de 5 stele. Transportul de la aeroport la hotel si de la Bucuresti la Slatina si retur i-a fost asigurat, dupa cum a solicitat cu o masina de teren (Range Rover), iar pentru echipa care l-a insotit transportul a fost asigurat cu un microbus. Onorariul platit pentru concert a fost de 50 000 de euro si fost suportat integral de catre sponsori.

Bucuresti - 1 aprilie 2007 Toto Cutugno a participat la spectacolul organizat de Teo Trandafir cu ocazia lansarii postului Romantica Tv. Spectacolul a avut loc la Circul Globus si a fost transmis live pe acest post. Cu aceasta ocazie, Toto a aparut pentru prima data la tv cu un nou look fiind tuns scurt si purtand o caciula pe cap. foto

Bucuresti - 2005
Pe data de 9 aprilie Toto Cutugno a fost invitatul emisiunii tv de la TVR1, Surprize, surprize.

Bucuresti - 2003 Toto Cutugno a sustinut un recital in noaptea de revelion la Romexpo Bucuresti fiind transmis in direct pe postul national de televiziune .

Bucuresti - 2002 Pe data de 30 mai 2002, Toto Cutugno a sustinut un recital in cadrul spectacolului organizat de Compania de Manechine si Fotomodele "COSTIN MARCULESCU" cu ocazia aniversarii a 3 ani de existenta a acesteia. Spectacolul a avut loc la Circul Globus si a fost transmis in intregime de postul de televiziune OTV. Tot in 2002 (26,27, 28 iunie la Sala Palatului) urma sa sustina un concert alaturi de alti interpreti italieni in cadrul unui turneu care nu a mai avut loc deoarece s-au vandut foarte putine bilete, pretul acestora fiind foarte mare (peste 2500000 lei).

Craiova - 2000 Pe data de 18 iulie 2000 Toto a cantat la Craiova. Pentru craioveni, seara de sambata 18 iulie 2000 a fost una deosebita. Mii de fani s-au inghesuit sa-l vada pe Toto Cutugno. In parcul Romanescu a fost amenajat un pod peste lac si mii de craioveni s-au adunat din dorinta de a-l vedea si de a-l asculta pe idolul lor. Spectatorii s-au adunat cu o jumatate de ora inainte de inceperea evenimentului (21.30), dar n-au reusit sa-l vada prea bine pe Toto, deoarece vizibilitatea a fost destul de proasta. Nici presa nu s-a aflat intr-o situatie mai buna decat restul spectatorilor deoarece nici ea n-a putut sa vada mare lucru din ceea ce se intampla pe scena. Totodata, ei nici nu au putut filma sau fotografia spectacolul din acea pozitie, organizatorii spunandu-le ca oricum nu au voie sa filmeze. Cu toate ca n-au putut sa vada mare lucru, craiovenii au stat la spectacol, incepand sa plece abia dupa recital. Show-ul a fost prezentat de Ramona Badescu si Octavian Ursulescu si a continuat cu o parada a modei. Chiar daca nu a cantat prea mult, Toto a reusit sa incinga atmosfera si sa-i faca pe spectatori sa cante si sa aplaude impreuna cu el. La final, Toto a cantat impreuna cu Ramona Badescu melodia populara romaneasca, "Saraca, inima me", straduindu-se sa pronunte cat mai corect cuvintele in romaneste.

Bucuresti - 1998 In 1998 Toto Cutugno a sustinut un recital la Bucuresti cu ocazia sarbatorilor de Paste, recital care a fost transmis de TVR1.

Bucuresti - 1996 Pe data de 17.12.1996 Toto Cutugno ar fi trebuit sa sustina un concert in Bucuresti la sala Polivalenta, dar concertul a fost anulat in ultimul moment din cauza organizatorului care nu a platit onorariile promise lui Cutugno si orchestrei sale si a promis televiziunii Antena 1 exclusivitatea filmarii concertului, fara sa ceara permisiunea lui Maurizio Manfrini, impresarul lui Toto. Toto si trupa lui nu au fost asteptati la aeroport fiind nevoiti sa se deplaseze cu taxiuri pana la Hotelul Sofitel unde urma sa fie cazati. Cu toate ca Toto a acceptat sa fie platit in lei, chiar daca initial se stabilise ca i se vor da dolari, organizatorul roman, neavand nici un ban in banca, (cu toate ca se vanduse toate biletele, peste 5000) l-a purtat pe Toto pe la toate bancile din Bucuresti ca in final sa ii spuna ca avea fonduri pentru concert, dar nu a putut scoate suma aferenta din banca deoarece banii au fost folositi de stat pentru achizitionarea combustibililor pentru iarna. Organizatorii concertului nu au trimis invitatii presei, nu au anuntat o conferinta de presa cu Toto Cutugno si nu au mediatizat concertul, asa cum se obisnuieste. Toto Cutugno a declarat ca se va intoarce in Romania pentru publicul care il iubeste, un public care "merita un organizator serios de concerte".

Top Model Romania Bucuresti - 1996 Toto Cutugno a revenit la Bucuresti in 1996, in calitate de invitat de onoare, la concursul Top Model Romania, alaturi de actorul Franco Nero, unde grupul de copii Alegretto a cantat pentru Toto, Canzone D'amore.

Cerbul de Aur Brasov- 1993 In 1993 Toto Cutugno a sustinut un recital de exceptie la Brasov pe scena festivalului Cerbul de Aur. In urma acelui recital Toto a devenit mai cunoscut si mai indragit in Romania. foto